perjantai 20. helmikuuta 2009

ongelma maustepurkit.

Pitkään olen etsinyt mausteille säilytysastioita -on muuten vaikeampaa kuin kuvittelisi.
Koluttu on marketit, stokkat, ikeat +muut, mutta ei. Ihan tavallisia tiiviitä/kierrekorkillisia ei löydy mistään. Ainoastaan sirottimia, maustetelineitä [haluan vaan purkit, en mitään missä olisi määritelty summa purkkeja], myllyjä ja isompia astioita näyttää olevan valikoimissa. Sellaiset pyöreät magneettiset kokonaisuudet ovat nättejä, mutta ei millään sovi mun tarkoitusperiini.

Netissä sohlaamalla on löytynyt muutamia ihan perus-purkkeja, tällähetkellä kävisi niin pyöreä kuin kantikaskin, kirkas sekä huurrettu, välikannella tai ilman. Onko näitä nyt ihan pakko lähteä tilaamaan muualta, vai myydäänkö kenties jossakinpäin suomenmaata vastaavanlaisia?
Ja jos jollakin on tietoa oikein hyvännäköisistä maustepurkeista, niin saa hihkasta.

6 kommenttia:

sitruuna kirjoitti...

Mulla on tommoisia lasisia, kuin tuossa vasemmassa reunassa on. Niissä on muovinen "siivilä" ja sitten metallinen kierrekorkki. Joistain isompirakeisista olen ottanut sen siivilän pois.

Omiini merkkasin mausteiden nimet lasi/keramiikkatussilla (musta), se poltetaan uunissa kiinni.

Omani olen ostanut Wandasta, jos se jotain auttaa. Olenkohan joskus peräti blogannut niistä...

sitruuna kirjoitti...

Niin ja Pinossa taisi olla jotain tuollaisia mitä on oikeassa yläreunassa.

Anna kirjoitti...

Minulla on Ikean Dold-sarjan maustepurkkeja. Halusin näyttää kuvan Ikean sivuilta, mutta niitä ei näköjään myydä enää, höh! Ovat muuten Dold-maustemyllyn näköisiä, mutta purkki on lasia ja kierrekansi metallia. Kylkeen liimasin pienen etiketin.

-T kirjoitti...

sitruuna, tähän hätään ei taida auttaa kyllä tuo. Kummasti kyllä ovat kortilla ihan tavalliset purttilot!

Anna, harmi kuulla ettei enään ole mallistossa. Ikeassa kyllä kävinkin, mutta ne Droppar-sarjan purkit mitä siellä nyt on, eivät kelpaa sillä kannet ovat todella höllät.

Jos mitään nettikauppaakaan ei Suomesta löydy tässä lähiaikoina, niin ei kai auta muu kuin tilailla ulkomailta.

Suki kirjoitti...

Juu saman ongelman kanssa painiskelin tänään, mutta onneksi Habitat pelasti. Sokoksella ei mitään, Kodin Ykkösessä oli yksi setti, jossa oli saman tyylisiä purkkeja (+ sirottimet, mikä ois ollut hyvä lisä), mutta nekin ois tullut sellasessa järkyssä seinätelineessä, millä mä en mitään tee ja sit tietty suolanen hinta. Joo, mutta suuntaa Stockmannille Habitatin osastolle (mutta varmista ennalta, että löytyy tarpeeksi hyllystä)

Sulla on kivoja värejä sun kodissa!

-T kirjoitti...

Kiitos Suki :)

Ei kait se auta kun lähteä pääkaupunkiseudulle maustepurkkiostoksille. Kalliit on purkit silläkin tapaa :D